Foto: Reuters/Scanpix

Šveice iesaldējusi Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko aktīvus, paziņojusi Šveices valdība.

Lukašenko un viņa dēls Viktors ir starp 15 personām, kurām aizliegt iebraukt valstī vai šķērsot to, teikts valdības paziņojumā.

Šīs personas ir atbildīgas par vardarbības pielietošanu un patvaļīgu aizturēšanu protestos pēc augusta sākumā notikušajām vēlēšanām.

"Šveice ir dziļi nobažījusies par esošo saspīlējumu un aicina uz dialogu starp valdību un pilsonisko sabiedrību," paziņoja Šveices valdība.

Tā pieprasīja atbrīvot patvaļīgi aizturētos cilvēkus un veikt izmeklēšanu sakarā ar sūdzībām par spīdzināšanu un drošības spēku vardarbību.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimstas kopš 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

Vērienīgākās opozīcijas protesta akcijas parasti notiek svētdienās Minskā.

Eiropas Savienība noteikusi sankcijas pret personām, kas atbildīgas par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestu apspiešanu, kā arī paziņojusi, ka neuzskata Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!