Foto: AFP/Scanpix

Šveices policija paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni. Tas darīts pēc tam, kad izlūkdienests saņēmis ziņas par, iespējams, četru par terorismu aizdomās turamo atrašanos Ženēvā, vēsta "Independent".

"Ņemot vērā šo informāciju, Ženēvas policija ir paaugstinājusi tās modrības līmeni un palielinājusi patrulējošo policistu skaitu," aģentūrai "Reuters" paziņojis Ženēvas drošības departamenta pārstāvis.

Aizdomās turētie teroristi esot saistīti ar 13. novembrī Parīzē sarīkoto teroraktu sēriju, kurā bojā gāja 130 cilvēki un vairāki simti tika ievainoti.

Šveices medijs "The Tribune de Geneve" raksta, ka līdz ar četriem aizdomās turamajiem, tiesībsargi meklējot arī divus vīriešus, kuri Otrdienas vakarā Šveicē no Beļģijas ieradušies ar busiņu.

Īpašu brīdinājumu policija nosūtījusi Ženēvas ebreju kopienai. Tāpat drošība palielināta pie sinagogām, Francijas vēstnieka mājas lidostās, kā arī citās vietās, kur atrodas liels skaits cilvēku.

Dažādās Eiropas valstīs uzsāktas izmeklēšanas saistībā ar diviem teroraktos iesaistītajiem vīriešiem - Salahu Abdeslanu un Muhamedu Abrini. Viņi joprojām turpina bēguļot. Tāpat aizdomās par teroraktu rīkošanu, tiekot pārbaudītas vairāku cilvēku personības, kuri varētu būt ieradušies Eiropā, uzdodoties par bēgļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!