Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šveice pieprasījusi Krievijai pārtraukt visas ar spiegošanu saistītās aktivitātes tās teritorijā, raksta RFE/RL.

"Šveices ārlietu departaments aicinājis Krieviju nekavējoties pārtraukt visas nelegālās aktivitātes Šveices teritorijā," teikts paziņojumā. Tāpat Šveices ministrija uz pārrunām izsaukusi arī Krievijas vēstnieku, vēsta RFE/RL.

Paziņojums publicēts dienu pēc tam, kad parādījās informācija par diviem Krievijas spiegiem, kuri esot plānojuši veikt kiberuzbrukumus pret laboratoriju Špīcā. Špīcas laboratorijā veic paraugu analīzi saistībā ar bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu, kā arī ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijā. Lielbritānija Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, savukārt Maskava visas apsūdzības kategoriski noliedz.

Šī ir jau trešā reize šogad, kad Krievijas vēstnieks Šveicē izsaukts uz pārrunām, kurās Berne paudusi neapmierinātību ar uzbrukumiem pret organizācijām, kas darbojas Šveicē.

Šveices prokurori atklāja, ka šobrīd notiek izmeklēšana par kiberuzbrukumiem Pasaules antidopinga aģentūras birojiem 2017. gada martā. Aizdomās turamie par šo kiberuzbrukumu ir tie paši spiegi, kurus aizturēja par uzbrukuma mēģinājumu Špīcā, raksta RFE/RL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!