Laikraksts vēstīja, ka bijušās Teksasas štata skaistuma karalienes Šounas Fīldingas fotogrāfijas provokatīvās pozās, kas publicētas populārā Vācijas žurnālā zem nosaukuma "Alpu kovboju meitene" likušas Šveices amatpersonām samulst.

Šveices ārlietu ministrs Jozefs Daiss pieprasīja paskaidrojumu par apstākļiem kādos Fīldinga ir fotografēta.

Laikraksts prognozēja īsu diplomāta karjeru viņas vīram vēstniekam Tomasam Boreram. "Šveices vēstnieka Berlīnē interesēs būtu atkāpties no valsts administrācijas, ja viņš vēlas izvairīties no pārsūtīšanas ikdienas dzīves izmēģināšanai Kabulā vai Tirānā," raksta avīze, pieminot samērā drūmās Afganistānas un Albānijas galvaspilsētas.

Tomasam Boreram, kurš Berlīnē ir sava pirmajā ārvalstu diplomātiskajā amatā, jau pagājušajā gadā nācās atbildēt par presē publicētajām sievas fotogrāfijām, kurās viņa pieticīgi ģērbta redzama sēžam uz kāda vācu rokdziedātāja ceļiem.

Vācijas presē pazīstamā kā "Berlīnes pārgalvīgākā svinību meitene", Fīldinga apslāpēja pēdējo skandālu, parādoties ilustrētajā žurnālā "Max" dažādās pozās.

Fotogrāfijās viņa bija redzama kā satīnā ģērbta Austroungārijas imperatore Elizabete uz zirga pie Šveicas vēstniecības ēkas trepēm līdz pat guļot rožu gultā līdzīgi kā pavedinātāja no kinofilmas "American Beauty". Lielākajā daļā fotogrāfiju viņa bija redzama uz Šveices karoga fona.

Avīzē minēts, ka Borers droši vien pilnībā atbalstījis savas 32 gadus vecās sievas pēdējās fotogrāfijas, kuras laikraksts raksturoja kā "pilnīgi bezgaumīgas".

"Le Temps" vēstīja, ka tas būtu smieklīgi, ka Daiss nepievērstu uzmanību fotogrāfijām vai arī nevērstu nekādas sankcijas pret savu vēstnieku, īpaši ņemot vērā faktu, ka tuvojas 11.maijā paredzētā jaunās Šveices vēstniecības Vācijā inaugurācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!