Foto: AFP/Scanpix

Šveicē notikušās traģiskās autobusa avārijas cietušo un bojāgājušo tuvinieki no Beļģijas izlidojuši uz Ženēvu. Pavisam 116 tuvinieki dodas ceļā ar Beļģijas gaisa spēku lidmašīnu no Melsbrukas militārā lidlauka, vēsta aģentūra “RIA Novosti”, atsaucoties uz radiostaciju "Contact".

Cietušo un bojāgājušo tuviniekus lidostā pavadījis Beļģijas karalis Alberts II un viņa sieva Paola.

Pēc ierašanās Ženēvā tuviniekus un psihologus ar autobusiem nogādās piecās dažādās Šveices slimnīcās, kurās atrodas cietušie pasažieri. Vairums vecāku nezina vai to bērni ir dzīvi, vai ievainoti. Tikai nedaudziem bērniem pēc negadījuma esot izdevies sazināties ar vecākiem.

Pašlaik slimnīcās atrodas 24 bērni, nav informācijas par astoņu no tiem veselības stāvokli.

Jau vēstīts, ka Šveices dienvidrietumos otrdienas vakarā notika autobusa avārija, kurā gājuši bojā 28 cilvēki, tai skaitā 22 bērni.

Autobusā bija 52 pasažieri no divām Flandrijas pilsētām, kuri pēc Šveices Annivjē ielejā pavadītām slēpošanas brīvdienām devās atpakaļ uz dzimteni.

Pagaidām nezināmu iemelsu dēļ autobuss aizķēris tuneļa labās puses sienu, pēc kā tas aizsviests uz pretējo pusi un ietriecies tuneļa sienas izvirzījumā piespiedu apstāšanās zonas beigās.

Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinders paziņojis, ka ir izveidots Ārlietu ministrijas krīzes centrs, lai sniegtu palīdzību bojāgājušo radiniekiem un cietušajiem. Bojāgājušo un ievainoto nogādāšanai uz Beļģiju, iesaistīšot divas armijas lidmašīnas.

Pēc notikušās traģēdijas Beļģijā izsludinātas nacionālās sēras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!