Foto: AFP/Scanpix
Naktī no svētdienas uz pirmdienu Atēnās notikušajos nemieros, kas sākušies iedzīvotājiem protestējot pret valdības ieviestajiem taupības pasākumiem, aizdedzinātas vismaz 45 ēkas, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Daudzās ēkas ugunsgrēki izcēlās vienlaicīgi, ugunsdzēsējiem līdz rītam izdevās nodzēst lielāko daļu ugunsgrēku, tomēr dažas ēkas izdegušas pilnībā.

Grieķijas pilsoņu aizsardzības ministrs Krists Papucis uzskata, ka ugunsgrēki vairāk nekā 40 ēkās nav nejaušība, bet gan organizēta akcija. Papucis uzsver, ka visos ugunsgrēkos protestētāji ir traucējuši un pat uzbrukuši ugunsdzēsējiem un policistiem.


Jau vēstīts, ka svētdien Grieķijā notika plašākā pret valdību vērstā demonstrācija pēdējo mēnešu laikā.

Policija lietoja asaru gāzi pret apmēram 25 tūkstošiem demonstrantu, kas meta akmeņus un degbumbas pie parlamenta, kur deputāti pēcpusdienā sāka apspriest starptautisko aizdevēju pieprasītu taupības pasākumu likumprojektu.

Īpašo uzdevumu policija arī šāva apdullinošas granātas, lai atvairītu demonstrantus, kas sapulcējušies Sintagmas laukumā pie parlamenta.

Grieķijas valdība sestdienas naktī apstiprināja Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) atbalstītos taupības pasākumus, kas nepieciešami, lai saņemtu jaunu starptautisko aizdevumu 130 miljardu eiro (91 miljards latu) apmērā un glābtu valsti no nākammēnes draudošā bankrota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!