Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) nolēmis piešķirt 9,3 miljonu dolāru (4,3 miljonu latu) aizdevumu Samoa, lai valstij palīdzētu atgūties no šā gada septembrī zemestrīces un cunami izraisītās postažas, teikts pirmdien publiskotajā fonda paziņojumā.

SVF aizdevums paredzēts, lai "palīdzētu valstij atgūties no postažas, ko šā gada 29.septembrī izraisīja zemestrīce un cunami", norādīja fonds, piebilstot, ka Samoa piedzīvojusi lielāko cilvēku upuru skaitu un fiziskos postījumus kopš valsts neatkarības pasludināšanas 1962.gadā.

Dabas katastrofa jo sevišķi smagi iedragāja Samoa tūrisma nozari, kas valstij nodrošina vislielākos ārvalstu valūtas ienākumus.

SVF pavēstīja, ka piešķirtais aizdevums Samoa varasiestādēm nodrošinās finansiālu palīdzību, lai atbalstītu valsts ārvalstu valūtas rezerves laikā, kad ievērojami samazinās eksporta ienākumi un pieaug importa izmaksas.

Kā ziņots, septembrī Klusā okeāna salas Samoa un Amerikāņu Samoa skāra spēcīga zemestrīce un tās izraisīts postošs cunami, kas prasīja 186 cilvēku dzīvības un simtiem ievainoja, kā arī sagrāva ciemus un kūrortus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!