Zviedrijas bankas "Swedbank" grupas direktoru padome ierosinājusi, ka dividendes par pagājušo gadu netiks izmaksātas, informēja bankā.
"Swedbank" norāda, ka pasliktinājušies valstu, kurās darbojas grupa, ilgtermiņa makroekonomiskie indikatori. Tāpēc iepriekšējais piedāvājums ir atcelts un direktoru padome rosina noteikt, ka dividendes par pagājušo gadu par parastām un priviliģētām akcijām netiek izmaksātas.

Dividenžu neizmaksāšana stiprinās "Swedbank" grupas kapitālu par 2,9 miljardiem zviedru kronu (175 miljoniem latu) un dos papildu 0,4% kapitāla pietiekamības rādītājam, kas palielināsies no 14,8% līdz 15,2%.

Pārskatīto piedāvājumu atbalsta īpašnieki, kas pārstāv vairāk nekā 45% balsu un kapitāla "Swedbank" grupā.

"Swedbank" ilgtermiņa dividenžu politika paliks nemainīga.

"Mūsu uzdevums ir nodrošināt bankas pamatintereses. Šis piedāvājums turpmāk stiprinātu mūsu kapitāla bāzi, palielinātu finanšu spēku izaicinošajos laikos," norāda "Swedbank" grupas padomes priekšsēdētājs Karls Ēriks Štālbergs. "Mēs esam droši, ka šis lēmums mūsu akcionāriem būs ilgtermiņā labvēlīgs."

Zviedrijas banka "Swedbank" pagājušā gada pēdējā ceturksnī strādāja ar 1,92 miljardu kronu (126,5 miljonu latu) tīro peļņu un tas ir par 38% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, teikts bankas paziņojumā.

Peļņas samazināšanos kompānijas pārstāvji galvenokārt skaidroja ar kredītu zaudējumiem bankas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas struktūrvienībās.

"Swedbank" pērn strādājusi ar 59,1 miljona latu peļņu, informēja jaunais "Swedbank" Latvijas struktūrvienības vadītājs Māris Mančinskis. "Swedbank" ir lielākais pamatkapitāls starp visiem Latvijas finanšu nozares dalībniekiem - 573 miljoni latu. "Swedbank" ieņēmumi no pamatdarbības pagājušajā gadā sasnieguši 221,6 miljonus latu. Bankas kredītportfelis sasniedzis 4,591 miljardu latu. "Swedbank" Latvijas grupas aktīvi pagājušajā gadā pieauga par 435 miljoniem latu, sasniedzot 5,496 miljardus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!