Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bahmutas rajonā Krievijas spēki katru dienu kā kritušos un ievainotos zaudē aptuveni 500 cilvēkus, intervijā vācu medijam "Bild" atklājis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

Viņš skaidro, ka tieši Bahmutā notiek vissmagākās kaujas Donbasā. Okupanti uzbrukumu pilsētai sāka pirms pusgada un līdz šim nav spējuši to ieņemt.

"Krievu zaudējumi sasniedz aptuveni 500 kritušo un ievainoto katru dienu," teica ministrs.

Arī Ukraina tur zaudē savus karavīrus, viņš atzīst, taču skaits esot ievērojami zemāks.

"Starp ukraiņiem un krieviem ir atšķirība, krievi izmanto gaļas mašīnas taktiku, viņiem karavīri ir tikai lielgabalu gaļa. Mums katra atsevišķa karavīra dzīvība ir dārga, tāpēc mēs cenšamies to saglabāt," uzsver Rezņikovs.

Ukrainas amatpersonas ir atzinušas, ka situācija Bahmutā ir sarežģīta un ziņoja, ka uz Bahmutu tiekot sūtīti ukraiņu papildspēki.

Vēl trešdien, 1. martā, Ukrainas spēku austrumu grupējuma runasvīrs Serhijs Čerevatijs telekanālam CNN informēja, ka ukraiņi Bahmutu pagaidām negrasās pamest un ka pilnīgs ielenkums pilsētai nedraud.

Savukārt Ukrainas Nacionālās Drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs piektdien atzina, ka situācija Bahmutā ir smaga, taču vadībai esot plāns kā rīkoties noteiktās situācijas, raksta aģentūra UNIAN.

Viņš pasvītro, ka Bahmutā ik dienas tiek iznīcināts milzīgs daudzums okupantu un tehnikas, kas samazina iebrucēju spējas darboties citos virzienos.

Aktīvistu veidotajā kartē par situāciju frontē redzams, ka Bahmuta ir ielenkta no trim pusēm.

Ekrānuzņēmums no "Liveuamap"

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!