Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir tik ļoti iesaistījies Krievijas karā pret Ukrainu, ka pats personīgi pieņemot pulkveža un brigādes ģenerāļa līmeņa operacionālus un taktiskus lēmumus, atsaucoties uz Rietumu militārajiem avotiem, raksta "The Guardian".

"Ķirurgam rokas aug no pēcpuses"

Par Putina centrālo lomu šī brīža notikumos kaujaslaukā nešaubās arī publicists un deviņdesmitajos gados notikušo Čečenijas karu reportieris Aleksandrs Ņevzorovs, kurš pats atrodas ārpus Krievijas, jo dzimtenē izsludināts meklēšanā.

Viņš uzskata, ka citādi nav izskaidrojams, kāpēc Krievija "ar tādu kaisli, tādu sadismu nogalina pati sevi, sitoties pret Ukrainas sienu".

Karam turpinoties jau vairāk nekā 80 dienas, viens gan esot skaidrs un acīmredzams – Putinam un viņa armijai šobrīd ir galīgi "atlīmējusies varonība". Par to, ka varonība ir tikai piestiprināta, ilūziju nebija, stāsta Ņevzorovs, bet bija cerība, ka tā tomēr ir "stingrāk piestiprināta, nevis tikai iebāzta biksēs".

"Bēdas ir ik uz soļa, visi bēg, zaldātiņi panikā, un Krievijas armija šobrīd pārvēršas kolektīvā dezertierī," secina Ņevzorovs. Viņš arī norāda, ka nekāda mobilizācija Krievijas armiju šajā karā neglābs – "ja ķirurgam rokas aug n

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!