Foto: stock.xchng
Tadžikistānā gadu mijā nogalināts jauns vīrietis, kurš bija tērpies Ziemassvētku vecīša tērpā, tomēr varas iestādes noliedz, ka tam ir reliģiski motīvi, vēsta BBC.

Dušanbē neilgi pirms gadu mijas pūlis uzbrucis vīrietim, kurš bija tērpies Ziemassvētku vecīša tērpā. Viņu sadūra ar nažiem, no gūtajiem savainojumiem vīrietis 1.janvāra vakarā nomiris slimnīcā.

Pēc aculiecinieku teiktā, pūlis uzbrucis vīrietim pie kādas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas durvīm, kliedzot "Tu - neticīgais!".

Tadžikistānas varas iestādes apliecinājušas, ka nogalināts kāds 24 gadus vecs vīrietis, tomēr noliedz, ka iemesli varētu būt reliģiski. Iekšlietu ministrijas vietējais pārstāvis teicis, ka tā bijusi ikdienišķa slepkavība. Pēc notikušā viens esot aizturēts, bet vēl divas personas tiek meklētas.

Decembra beigās Tadžikistānas musulmaņu muftijs Saidmukarams Abdukodirzods aicināja visus valsts musulmaņus atteikties no gregoriāņu kalendārā svinamā Jaunā gada, jo tas esot pretrunā ar islāma kanoniem un tadžiku tradīcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!