Foto: DELFI

Sociālais tīkls "Facebook" 26. novembrī Tadžikistānā ir bloķēts pēc iedzīvotāju pieprasījuma, paziņojis valsts vadītā Sakaru dienesta vadītājs Begs Zuhurovs, vēstīts radio "Brīvā Eiropa" interneta vietnē.

Zuhurovs apgalvo, ka ir saņēmis sabiedrības pārstāvju sūdzības un daudzu neapmierinātu iedzīvotāju telefona zvanus, kuri sūdzējušies par "zaņķi un neslavas celšanu" sociālajā tīklā, ziņo "Brīvā Eiropa".

Sūdzības ir izteikuši akadēmiķi, ārsti un svarīgi kultūras darbinieki, uzsver Zuhurovs.

Jau vēstīts, ka 26. novembrī vairāki Tadžikistānas interneta pakalpojumu sniedzēji ir bloķējuši piekļuvi interneta sociālajam tīklam "Facebook", kas ir otrais šāds gadījums valstī kopš marta.

Sakaru dienesta pārstāvis Begs Zuhurovs toreiz pastāstīja, ka "Facebook" bloķēts "tehnisku iemeslu dēļ", bet vairāk informācijas nesniedza.

Piekļuve interneta vietnei ir bloķēta pēc valsts Sakaru dienesta pieprasījuma, raidstacijai pavēstīja Tadžikistānas Interneta pakalpojumu sniedzēju asociācijas priekšsēdētājs Asomudins Atoevs.

Tadžikistānā jau martā bloķēja "Facebook" un vairākas interneta ziņu vietnes. Vēlāk gan piekļuvi interneta resursiem atjaunoja. Varas iestādes lika slēgt vietnes pēc tam, kad tajās parādījās kritiski raksti par valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!