Foto: Kadrs no video

Tadžiku dziedātājs Tolibdžons Kurbanhanovs veltījis dziesmu dzimšanas dienā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, raisot aizdomas, ka, vai nu viņš ir slimīgi apsēsts ar prezidenta kunga slavināšanu, vai arī ir Kremļa algotnis, vēsta radio "Brīvā Eiropa".

Apsveikums Putinam dzimšanas dienā ir jau trešais skaņdarbs, ko Kurbanhanovs veltījis Krievijas prezidentam. Pats dziedātājs apgalvo, ka ir vienkārši kaislīgs Putina cienītājs. "Mums visiem ir varoņi dvēselēs. Bez tā dzīvei nav jēgas. Mums visiem ir jālīdzinās kādam un jāseko mērķim," jaunais dziedātājs telefonsarunā no savām mājām Tadžikistānas galvaspilsētā Dušanbe pastāstīja radio "Brīvā Eiropa".

Savā jaunajā videoklipā, kurš filmēts Putina dzimtajā Sanktpēterburgā, dziedātājs stāsta par Vladimiru, kurš dzimis vienkāršai mātei un aicina septītajā oktobrī svinēt Putina dzimšanas dienu. "Apsveicu dzimšanas dienā, Prezidenta kungs. Apsveicu, Preizdenta kungs," dzied Kurbanhanovs.

Pirmā Putinam veltītā Kurbanhanova dziesma "VVP" (Vladimirs Vladimirovičs Putins) tika izlaista īsi pirms 4. marta prezidenta vēlēšanām, pēc kurām toreizējais premjerministrs Putins atgriezās prezidenta krēslā. Dziesmas vārdi Putinu aprakstīja kā Dieva sūtītu valsts un tautas glābēju.

Otro dziesmu Putinam jaunais dziedonis veltīja par godu inaugurācijai prezidenta amatā šogad maijā. "Es tikai vēlos atbalstīt viņu ar savām dziesmām, jo viņš ir daudz darījis Krievijas labā," norāda Kurbanhanovs.

Putins ir otrais prezidents Krievijas Federācijas vēsturē. Pēc Borisa Jeļcina atkāpšanās no prezidenta amata 1999.gada 31.decembrī Putins pildīja Krievijas prezidenta pienākumus līdz 2000.gada 7.maijam, kad pēc vēlēšanām nodeva Krievijas prezidenta zvērestu. 2004.gadā Putinu ievēlēja par Krievijas prezidentu uz vēl vienu termiņu, bet 2008.gada 7.maijā beidzās viņa pilnvaru termiņš. Kopš tā laika viņš bija Krievijas premjers, bet Krievijas prezidents pēdējos četrus gadus bija Putina izvirzītais Dmitrijs Medvedevs. Pēc 2012. gada martā notikušajām vēlēšanām Putins atkal atgriezies prezidenta krēslā, bet Medvedevs kļuvis par premjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!