Foto: Publicitātes foto
Aptuveni 200 Vācijā nozagtas automašīnas ir izsekotas un atrastas Tadžikistānā, kur ar tām braukā pārsvarā prezidenta Emomali Rahmona ģimene un draugi, atsaucoties uz vācu medijiem un amatpersonām, vēsta aģentūra AFP.

Vācijā reģistrētās automašīnas, no kurām 93 ir "BMW" markas, atrastas ar GPS palīdzību. Šis gadījums ir radījis spriedzi Berlīnes un Vidusāzijas valsts attiecībās, ziņo izdevums "Bild".

Vācijas Ārlietu ministrija aģentūrai AFP neapstiprina "Bild" ziņoto, ka bijušais ārlietu ministrs Gvido Vestervelle šī gadījuma dēļ izsaucis pie sevis Tadžikistānas vēstnieku, bet atzīst, ka ar tadžikiem ir notikušas sarunas par sadarbību organizētās noziedzības apkarošanā.

Automašīnas, izmantojot to GPS sistēmas, izdevās atrast vācu un lietuviešu izmeklētāju darba grupai "Westwind", norāda Berlīnes pilsētas Tieslietu departamenta pārstāve Lisa Jani.

Kad Tadžikistānas varas iestādes nav atbildējušas uz lūgumu palīdzēt izmeklēšanai, tieslietu ministrs Tomass Heilmans pēc palīdzības vērsies pie ārlietu ministra, stāsta Jani.

Tomēr Tadžikistāna tā arī līdz šim nav atbildējusi uz Vācijas lūgumiem palīdzēt atgūt automašīnas. Nekādu atbildi uz žurnālistu pieprasījumu pagaidām nav sniegusi arī Tadžikistānas vēstniecība Berlīnē, norāda AFP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!