Foto: AP/Scanpix

Spēcīgajā taifūnā "Bolaven", kurš pagājušajā nedēļā, izplosījies Japānā, sasniedza Korejas pussalu, Ziemeļkorejā gājuši bojā 48 cilvēki, bet vairāk nekā 50 ir ievainoti vai pazuduši, vēsta Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA.

Taifūns Ziemeļkorejai "atnesis lielus postījumus" norāda aģentūra. Vairāk nekā 20 000 cilvēku ir pametuši savas mājas, ir izgāzti simtiem koku un pārtraukta elektroenerģijas padeve, par KCNA ziņoto vēsta raidsabiedrība BBC.

Tāpat taifūns ir bojājis simtiem māju un būvju un vismaz 50 000 hektāru lauksaimniecības zemju, vēsta KCNA. Tomēr Ziemeļkorejas sniegtās ziņas nav neatkarīgi pārbaudāmas, norāda BBC.

Taifūns Ziemeļkoreju piemeklējis, kad valsts joprojām atgūstas no plūdiem, kas notika jūnijā un jūlijā. Tajos bojā gāja 169 cilvēki, bet 400 ir pazuduši. Savukārt 212 000 cilvēku palika bez pajumtes.

Pēc plūdiem Ziemeļkoreja lūdza palīdzību ANO Pasaules Pārtikas programmas ietvaros. Komunistiskajā zemē, kura nespēj pati sevi pietiekami nodrošināt ar pārtiku, jebkādi dabas stihiju postījumi lauksaimniecībai ir smags trieciens, skaidro BBC.

Jau vēstīts, ka taifūns "Bolaven", kas ir viens no spēcīgākajiem pēdējo gadu desmitu laikā, 27. augustā ar stipriem vējiem un lietu piemeklēja Okinavas salas Japānas dienvidos, ievainojot vismaz piecus cilvēkus, radot satiksmes haosu un elektroenerģijas pārrāvumus.

Pēc tam, 28. augustā taifūns sasniedza Korejas pussalu, nogalinot vismas 12 cilvēkus Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!