Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Taifūns "Kammuri" Filipīnās laupījis dzīvību vismaz 11 cilvēkiem un gandrīz pusmiljons cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas, trešdien paziņojusi policija un avārijas dienesti.

Taifūns nodarījis postījumus vairākiem desmitiem ēku, tostarp lidostai.

Bojāgājušo vidū ir trīs cilvēki, kas noslīka taifūna izraisītos plūdos Filipīnu austrumos, bet četrus cilvēkus nosituši krītoši koki. Divi vīrieši dabas stihijas laikā gājuši bojā no sirdstriekas, bet vienu nositusi elektrība, atklāja policija. Vēl viens cilvēks miris evakuācijas centrā. Viņa nāves cēlonis vēl nav noskaidrots.

Spēcīgā vētra, kas norāvusi namu jumtus un izsitusi logus, Filipīnu krastu sasniedza pirmdienas vakarā un virzījās pāri valstij uz dienvidiem no Manilas, kur mīt 13 miljoni cilvēku un šobrīd uz reģionālajām Dienvidaustrumāzijas spēlēm ieradušies tūkstošiem sportistu.

Pašreiz "Kammuri" ir zaudējis spēku un kļuvis par tropisko vētru, kas virzās prom no Filipīnām. Meteorologi prognozē, ka "Kammuri"Filipīnu teritoriju atstās trešdien vakarā vai ceturtdien no rīta.

Taifūna dēļ evakuēties nācās 495 408 cilvēkiem, tika slēgta Manilas lidosta un otrdien tika atcelti vairāk nekā 520 iekšzemes un starptautisko reisu.

Pašreiz lidosta jau ir atsākusi darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!