Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Taivānu ceturtdien satricinājusi spēcīga 6,1 magnitūdu stipra zemestrīce, kurā cietuši 17 cilvēki.

Zemestrīce izraisījusi satiksmes traucējumus un vismaz vienu zemes nogruvumu, bet par bojāgājušajiem vai lieliem postījumiem ziņots netiek. Taivānas Centrālais meteoroloģijas dienests ziņoja, ka zemestrīce satricināja salas austrumu piekrasti plkst.13.01 (plkst.8.01 pēc Latvijas laika). Tās epicentrs atradās netālu no Hualiaņas 19 kilometru dziļumā.

Hualiaņas apgabala ugunsdzēsības departamenta amatpersona ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka divus cilvēkus ievainojuši krītoši akmeņi.

Nacionālā ugunsdzēsības aģentūra informēja, ka viens tūrists no Malaizijas nogādāts slimnīcā smagā stāvoklī. Vīrietim ir galvas trauma, lauzta kāja un bija uz brīdi apstājusies sirds. Aģentūra atklāja, ka par 15 cietušajiem ziņots Taibei apkārtnē un ka galvaspilsētā uz laiku evakuētas divas ēkas.

Taibei metro sistēma zemestrīces dēļ bija slēgta ilgāk nekā stundu, kamēr tika veiktas drošības pārbaudes. Taivānas Dzelzceļa administrācija uz dažām stundām apturēja arī vilcienu satiksmi vairākos maršrutos austrumkrastā.

"Satricinājums bija jūtams 33 sekundes, kas ir uzskatāms par diezgan ilgu laiku (..). Tas bija jūtams visā Taivānā, un tā bija šogad pirmā zemestrīce virs sešām magnitūdām," norādīja Taivānas Centrālā meteoroloģijas dienesta seismoloģijas centra direktors.

Pagājušajā gadā 6,4 magnitūdu stiprā zemestrīcē Hualiaņā dzīvību zaudēja 17 cilvēki un gandrīz 300 guva traumas. Pēdējās desmitgadēs spēcīgākā zemestrīce Taivānā notika 1999.gada septembrī, kad dzīvību zudēja aptuveni 2400 cilvēki. Toreiz salu satricināja 7,6 magnitūdu stipra zemestrīce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!