Foto: morgueFile
Taizemes robežsardze un provinces Nakhona Phanoma vietvara valsts ziemeļaustrumos novērsa mēģinājumu nelegāli nogādāt 2000 suņu uz Vjetnamu, kur suņu gaļu uzskata par delikatesi, ziņo "RIA Novosti", atsaucoties uz vietējo laikrakstu "Bangkok Post".

Ceturtdien un piektdien policija pierobežas zonā apturēja divas kravas automašīnas, kas bija pilnas ar nelieliem būriem, novietotiem četros stāvos. Katrā būrī lielā šaurībā un saspiestībā bez ūdens un ēdiena bija ievietoti pieci seši suņi.

Divi Taizemes un viens Vjetnamas pilsonis, kas atradās kravas automašīnu kabīnēs, arestēti, viņiem inkriminē cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un nelegālu dzīvnieku tirdzniecību.

Vienā kravas automašīnā bija 600 suņi, bezšķirnes un šķirnes, bet citā auto – 1200 suņi. Aizturētie atzina, ka transportēšanai bija sagatavoti vēl vairāki simti suņu.

Policija pārvietoja visus noziedzniekiem atņemtos suņus vietējās pašvaldības patversmē, un jau sestdien pašvaldības iedzīvotāju apbēruši patversmi ar ziedojumiem, tāpēc visiem izglābtajiem dzīvniekiem ilgu laiku pietiks ēdiena, dzeramā ūdens un medikamentu.

Taizemei nav robežas ar Vjetnamu, un suņus bija paredzēts nosūtīt uz Laosu un tālāk uz Vjetnamu.

Vjetnamā, tāpat kā Korejā un dažās Ķīnas provincēs, suņu gaļu uzskata par delikatesi, Vjetnamas pilsētās strādā speciālie suņu tirgi, kur to pārdod. Taču Vjetnamas restorāni labprāt pērk arī kontrabandas suņus. Līdz ar to pēdējā laikā Laosā un Taizemē aizvien biežāk zog suņus.

Taizemē savukārt ierasts pret suņiem izturēties labi, un pat bezsaimnieku klaiņojošie suņi, kuri mitinās pilsētas nabadzīgajos kvartālos, vienmēr ir paēduši, jo vietējie iedzīvotāji par tiem gādā, un aukstajā sezonā pat ietērpj klaiņojošos četrkājainos draugus t-kreklos, norāda "RIA Novosti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!