Foto: AP/Scanpix
Taizemes dzērājšoferiem, kas nosacīti atbrīvoti uz pārbaudes laiku un kuriem piespriesti sabiedriskie darbi, var būt spiesti strādāt ar līķiem slimnīcu morgos, ziņo laikraksts "Bangkok Post", atsaucoties uz Probācijas departamenta ierēdni.

Saskaņā ar oficiāliem datiem taizemiešu Jaungada svinību laikā tiek aizturēts aizvien vairāk šoferu, kas auto vadījuši alkohola reibumā, un lielākā daļa no viņiem ir padsmitgadnieki.

Probācijas departaments konstatējis, ka dzērājšoferiem piespriesti sabiedriskie darbi ielu sakopšanā, koku zāģēšanā vai autoavārijās cietušu pacientu aprūpēšanā slimnīcās nedod vēlamo efektu un daži no viņiem nemaina savu bīstamo uzvedību.

Ministru kabinetam ir iesniegts priekšlikums nosūtīt dzērājšoferus uz sabiedriskiem darbiem morgā, lai viņi labāk saprastu, kādas sekas var būt auto vadīšanai dzērumā.

Pēc šī priekšlikuma pieņemšanas tiesas varēs izlemt, vai notiesāts dzērājšoferis ir nosūtāms sabiedrisko darbu veikšanai morgā. Tiesas varēs lemt arī par nosūtīšanu sabiedriskos darbos uz citām slimnīcu nodaļām, tostarp intensīvās aprūpes nodaļu.

Valsts slimnīcām ir doti norādījumi sagatavoties šādām pārmaiņām.

Saskaņā ar Veselības ministrijas datiem Taizeme pēc satiksmes negadījumos bojā gājušo skaita attiecībā pret iedzīvotāju skaitu ir otrajā vietā pasaulē un pirmajā vietā Āzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!