Taizemē konfiscētas divas tonnas Āfrikas ziloņu ilkņu, kas tika nelegāli vesti caur galvaspilsētas Bangkokas ostu un ir lielākā Taizemē jebkad konfiscētā ziloņkaula krava, piektdien paziņoja varas iestādes.

247 ilkņi, no kuriem daži bija pat divus metrus gari, tika atrasti trešdien, ar rentgenu caurskatot kuģa konteineru, kurā saskaņā ar dokumentiem vajadzēja būt saldētām skumbrijām, paziņoja muitas darbinieki. Viņi novērtēja šos ilkņus ar 100 miljoniem bātu (1,64 miljoniem latu).

Āfrikas vidienē un austrumos pēdējos gados ir pastiprinājusies ziloņu malumedniecība, un liela daļa tajā nelegāli iegūtā ziloņkaula tiek eksportēta uz Āziju.

Taizemē ievestais ziloņkauls parasti nonāk pie kaulgriezējiem, kas no tā veido budistu statujas, rokassprādzes un rotaslietas pārdošanai tūristiem vai eksportam uz citām valstīm.

Taizeme ir arī tranzītvalsts ziloņkaulam, kas tiek vests tālāk uz tādiem tirgiem kā Ķīna.

Policija šonedēļ veica kratīšanas nelegālās ziloņkaula griezēju darbnīcās Taizemes vidienē un konfiscēja lielus Āfrikas ziloņu ilkņu gabalus, kā arī trīs kilogramus nīlzirgu zobu un valzirgu ilkņu.

Trešdien konfiscētā krava bija nākusi no Kenijas un tika vesta uz kuģniecības firmu Bangkokas piepilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!