Svētdien apmēram 300 padsmitgadnieku izbēguši no jauniešu cietuma Taizemes galvaspilsētas Bangkokas priekšpilsētā, kas ir otrais masveida bēgšanas gadījums pēdējo divu dienu laikā.
Zēni vecumā no 16 līdz 18 gadiem izbēguši no cietuma, izlaužot caurumus sienās, informēja centra uzraugs.

Policija sāka rīkoties tikai pēc pusstundas, un spēja notvert tikai apmēram 100 izbēgušos, viņš sacīja.

Apmēram 1000 zēnu, kas vainojami noziegumos, sākot ar narkotiku glabāšanu un beidzot ar zādzībām un slepkavībām, atrodas ieslodzījumā jauniešu cietumā.

Sestdien apmēram 1000 apcietināto zēnu izbēga no cita jauniešu cietuma Bangkokas priekšpilsētā. Lielu daļu no šiem zēniem, kas klaiņoja pa tuvākajām ielām, notvēra policija, kamēr daudzus sadzina atpakaļ cietumā ar ūdenslielgabalu un asaru gāzes palīdzību.

Apcietināti jaunieši noorganizēja bēgšanu pēc dumpošanās, kam par iemeslu bija pārāk bargā disciplīna, ko ieviesa jaunais direktors.

Pēc tikšanās ar cietumsargiem aptuveni 1300 ieslodzīto jauniešu izlauzās no cietuma un uzsāka grautiņu Bangkokas ielās, informēja vietējās televīzijas sabiedrības.

Ar nūjām un pudelēm jaunieši uzbruka policistiem, vairākus no viņiem ievainojot.

Policisti aģentūrai AFP sacīja, ka nemiernieki patlaban tiekot kontrolēti. Lielākā daļa jauniešu atgriezušies ieslodzījuma vietā, taču vairāki vēl joprojām atrodas brīvībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!