Vienā no Taizemes lielākajām bankām ir gājuši bojā astoņi un guvuši ievainojumus septiņi cilvēki, nejauši iedarbinot ugunsdzēšanas sistēmu, no kuras izplūda smacējošs ķimikāliju mākonis, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Traģiskais negadījums notika svētdienas vakarā bankas "Siam Commercial Bank" (SCB) galvenā biroja pagrabā.

SCB paziņoja, ka līguma darbinieki, strādājot pie ēkas ugunsdzēšanas aparātu uzlabošanas, kļūdaini iedarbināja šo sistēmu, noplūdinot firmas "Pyrogen" aerosolu, kas samazināja skābekļa līmeni telpā.

"Pyrogen" ražo ugunsdzēšanas aerosolu, kas tiek izmantots vietās, kur ugunsgrēka dzēšana ar ūdeni varētu kaitēt dokumentiem vai elektroierīcēm.

""Pyrogen" savā interneta vietnē apgalvo, ka šis aerosols nepatērē skābekli, tomēr iesaka to nelietot cilvēku aizņemtās telpās un nepakļaut cilvēkus nejaušai tā iedarbībai ilgāk par piecām minūtēm.

Bangkokas ātrās medicīniskās palīdzības centrs "Erawan" paziņoja, ka pieci cilvēki gājuši bojā notikuma vietā un vēl trīs miruši slimnīcā. Septiņi cietušie turpina ārstēties slimnīcā.

SCB paziņoja, ka pārējā ēkas daļa netika skarta un ir atvērta darbam. Banka izteica līdzjūtību incidenta upuriem un piebilda, ka sadarbojas ar policiju tā izmeklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!