Taizemes dienvidu daļā vienlaikus notikuši gandrīz 30 sprādzieni, kuros dzīvību zaudējis viens cilvēks, bet ievainoti daudzi citi, informē ārvalstu prese.
Sprādzieni nogranduši trīs provincēs netālu no Malaizijas robežas, kur ir izvērsušās islama kaujinieku aktivitātes.

Lielākais sprādziens sagrāvis kādu tējas veikaliņu Patani provincē, nogalinot tā īpašnieku un ievainojot daudzus pircējus.

Vēl viens sprādziens notika pie valdības ēkas Jalas provincē, kur pēc pāris minūtēm bija jāierodas valsts drošības ministram, premjerministra vietniekam Čidčam Vanasatidijam.

Iekšlietu ministrs atzīst, ka viņa rīcībā bija nonākusi informācija par kaujinieku plānoto operāciju ceturtdien, tomēr sprādzienu nodarītie zaudējumi esot minimāli.

Taizemes valdība cīnās pret kaujiniekiem musulmaņu apdzīvotajā valsts dienvidu daļā, kas kultūras ziņā ir ļoti atšķirīga no pārējās valsts. Amatpersonas ir rīkojušās ar spēku un solījušas palīdzību, lai pārtrauktu vardarbību, taču nekas nav palīdzējis uzlabot situāciju.

Kopš 2004.gada sākuma galvenokārt atsevišķos uzbrukumos civiliedzīvotājiem vai militārpersonām dzīvības zaudējuši vairāk nekā 1 300 cilvēki. Taču laiku pa laikam kaujinieki realizē plašākus un labi koordinētus uzbrukumus, lai atgādinātu valdībai, ka viņi ir spējīgi nodarīt lielu kaitējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!