Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Neilgi pirms oficiālās kronēšanas ceremonijas Taizemes karalis Maha Vadžiralongkorns jeb Rama X apprecējis savas personīgās apsardzes vadītāja vietnieci, raksta portāls "The Guardian".

Informācija par karaļa laulībām publicēta karaliskās ģimenes laikrakstā. Vēlāk videomateriāls, kurā redzama laulību ceremonija, parādīts arī Taizemes televīzijas kanālos.

Jaunā Taizemes karaļa sieva Suthida Tidjaija 2014. gadā kļuva par monarha miesassargu vienības komandiera vietnieci. Savukārt 2016. gadā viņa kļuva par Taizemes bruņoto spēku ģenerāli. Iepriekš Suthida strādājusi par stjuarti aviokompānijā "Thai Airways", ziņo medijs.

Lai arī Taizemes karalis kļuva par konstitucionālo monarhu 2016. gada oktobrī, oficiālā kronēšanas ceremonija paredzēta pēc trīs dienām. Tiek lēsts, ka ceremonija varētu izmaksāt aptuveni 27 miljonus eiro. Karalis Rama X savas dzīves laikā precējies un šķīries jau trīs reizes.

Taizemes karalis iemantojis visai ekstravagantu tēlu. Piemēram, 2017. gadā soctīklos publicēts video, kurā viņš manīts kādā Vācijas lielveikalā tērpies "topiņā". Karalis saņēmis kritiku arī par citiem skandaloziem izgājieniem, tostarp izšķērdīgu suņa dzimšanas dienas svinēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!