Foto: Reuters/Scanpix

Vairāk nekā 20 cilvēki pirmdien ievainoti neliela spridzekļa eksplozijā militārajā slimnīcā Taizemes galvaspilsētā Bangkokā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sprādziens atskanēja slimnīcas uzgaidāmajā telpā, vairums cietušo guvuši vieglas traumas no stiklu lauskām. Astoņi cilvēki nogādāti slimnīcā viņu stāvokļa novērošanai, kādai sievietei nepieciešama ķirurģiska palīdzība, lai izņemtu žoklī iesprūduši šrapneli.

Policija notikuma vietā atradusi mikroshēmas fragmentus, baterijas un vadus. Provizoriskā informācija liecina, ka sprāgstierīces postošais darbības attālums ir bijis divi līdz trīs metri.

Jāatzīmē, ka sprādziens noticis 2014. gada militārā valsts apvērsuma gadadienā. Kopš tā laika varu sagrābušie armijnieki valda faktiski bez konkurences. Tie, kas ir atļāvušies publiski kritizēt valdību, ir aizturēti un apsūdzēti, norāda BBC.

Taču laiku pa laikam ir notikuši nelieli sprādzieni, kas, domājams, ir rīkoti protestā pret militāro varu. Pagājušajā nedēļā bumba eksplodēja netālu no karaliskās pils.

Sekojot mēnešiem ilgiem tautas protestiem, armija pirms trim gadiem gāza ievēlēto valdību. Pēc tam sekoja kritiķu un oponentu apklusināšana.

Līdz nākamā gada beigām paredzēts sarīkot jaunas vēlēšanas, kuras notiks saskaņā ar armijnieku pieņemto jauno konstitūciju. Kritiķi uzskata, ka šis pamatlikums atļauj tikai daļēju un vadītu demokrātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!