Taizemes opozīcijas līdere Pratīpa Ungsongtama Hata paziņoja, ka masveida protesta akcijas Bangkokā, kas izraisīja demonstrantu sadursmes ar taizemiešu armiju, tiks apturētas uz nenoteiktu laiku, otrdien vēsta "lenta.ru".

"Pagājušajā naktī mēs apspriedāmies un pieņēmām lēmumu uz kādu laiku izklīst," sacīja Ungsongtama Hata.

Viņa tomēr uzsvēra, ka bijušā valsts premjerministra Taksina Šinavatra atbalstītāji nedomā padoties policijai, bet akciju plāno pārtraukt, lai izvairītos no upuriem.

Šāds opozīcijas paziņojums seko pēc tam, kad Taizemes armija ielenca aptuveni divus tūkstošu demonstrantu, kuri izveidoja barikādes ap valdības ēku, lai pasargātos no policijas.

Tikmēr Taizemes tiesa otrdien sankcionējusi 14 opozīcijas līderu, tostarp bijušā premjerministrs Taksina Šinavatras, arestu.

Savukārt policija aizturējusi trīs pret valdību vērsto protesta akciju dalībniekus, apsūdzot tos masu nekārtību organizēšanā.

Bijušā premjera atbalstītāju pagājušonedēļ uzsāka protesta akcijas, pieprasot pašreizējā Taizemes premjerministra Abhisita Vetčačivas atkāpšanos un Šinavatras atgriešanos pie varas.

Vetčačiva Bangkokā izsludinājis ārkārtas stāvoklī, pilsētā izvietotas armijas vienības.

13. aprīlī karavīri demonstrantu izklīdināšanai sāka pielietot šaujamieročus. Savukārt protestētāji kārtības sargus apmētājuši ar akmeņiem un pudelēm ar degmaisījumu.

Sadursmēs tika ievainoti 113 cilvēki, tostarp 23 policisti. Vēlāk parādījušās ziņas par diviem nogalinātajiem, taču varas pārstāvji apgalvoja, ka abi gājuši bojā apšaudē starp "vietējiem iedzīvotājiem". Turklāt Taizemes armija ziņo, ka demonstranti nogalinājuši vienu militārpersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!