Foto: DELFI Aculiecinieks
Taizemē kādā mājā valsts galvaspilsētā Bangkokā atklāti vairāk nekā 200 savvaļas dzīvnieki, tostarp pērtiķi, bruņurupuči un 14 baltās lauvas, pirmdien paziņojusi policija.

Diviem taizemiešiem, no kuriem viens ir zooveikala īpašnieks, izvirzītas apsūdzības par nelegālu tirgošanos ar savvaļas dzīvniekiem.

Ja apsūdzētie tiks atzīti par vainīgiem un notiesāti, viņiem draud līdz pat četriem gadiem cietumā un 40 000 batu (aptuveni 700 latu) liela sodanauda.

"Mēs saņēmām no kaimiņiem sūdzību par smaku un pēc izmeklēšanas atklājām tur paslēptos dzīvniekus," aģentūrai AFP norādīja kāds policists.

Lauvas valstī, visticamāk, ievestas, izmantojot atļaujas pārdošanai zoodārziem, bet tā vietā dzīvnieki piedāvāti privātiem pircējiem, skaidroja policists.

Abi apsūdzētie noliedz, ka būtu iesaistīti nelegālā savvaļas dzīvnieku tirdzniecībā. Tomēr viens no aizdomās turamajiem pirms četriem gadiem tika atzīts par vainīgu līdzīgās apsūdzībās.

Tiklīdz visi juridiskie procesu būs pabeigti, daļa dzīvnieku tiks atlaisti savvaļā, bet pārējie nogādāti zoodārzos, informēja policija.

Taizeme iemantojusi reputāciju kā savvaļas dzīvnieku kontrabandas centrs, caur kuru tiek apgādāts plašais Āzijas tirgus, kur ir augsts pieprasījums pēc neparastiem dzīvniekiem un tradicionāliem medikamentiem, kas darināti no dzīvnieku ķermeņa daļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!