Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Taizemē kāds karavīrs sestdien, 8. februārī, sarīkoja masu apšaudi, nogalinot 26 cilvēkus un vēl 57 ievainojot, līdz policija viņu pašu nošāva.

Par cietušo skaitu preses konferencē svētdien, 9. februārī, pavēstījis premjerministrs Prajuts Čan-Oča, kas piebildis, ka valdība uzņemsies izdevumus par bojāgājušo bērēm un par cietušo medicīnisko aprūpi.

Viņš norādījis, ka "šādas situācijas Taizemē vēl nekad nav piedzīvota", paužot cerību, ka "tā bijusi pirmā un pēdējā reize".

Policija uzbrucēju identificējusi kā armijas seržants Džakrapanta Tomma.

Apšaude notikusi Nakhonratčhasīmas pilsētā, kas atrodas aptuveni 260 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas Bangkokas.

Kā vēsta izdevums "Bangkok Post", karavīrs vispirms savās kazarmās nošāvis savu komandieri, vienu karavīru un kādu 63 gadus vecu sievieti, tad nozadzis armijas automašīnu "Humvee", ar kuru aizbēdzis no bāzes un devies uz iepirkšanās centru "Terminal 21", pa ceļam šaujot uz garāmgājējiem. Tostarp viņš nošāvis vairākus ticīgos pie viena no budistu tempļiem.

Iepirkšanās centrā uzbrucējs vispirms atklāja uguni uz cilvēkiem autostāvvietā, bet pēc tam ielauzies ēkā, kur sagrābis ķīlniekus un paslēpies pagrabā.

Iepirkšanās centrā uzbrucējs aizvadījis visu nakti, līdz policija svētdien ap pulksten 9 (ap pulksten 4 pēc Latvijas laika) to nošāvusi.

Karavīrs arī izlicis internetā video un fotoattēlus, kuros viņš redzams pilnā kaujas ekipējumā. Viņš arī "Facebook Live" straumējis savas aktivitātes iepirkšanās centrā un ierakstījis komentāru "Tik noguris". Dažus brīžus vēlāk viņa "Facebook" lapa tika atslēgta.

Uzbrucējs sociālajos medijos arī paziņojis, ka pirmie trīs upuri bijusi "atriebība", bet pārējie "pašaizsardzība".

Savukārt premjerministrs preses konferencē paziņojis, ka traģēdija esot sākusies ar personīgu strīdu starp seržantu un viņa komandiera sievasmāti, ko izraisījušas domstarpības par mājas pirkšanas darījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!