Taizemes valdība plāno maksāt bērniem par biežu dievnamu apmeklēšanu, šādi mēģinot novērst dumpīgu uzvedību, trešdien paziņoja valdības ierēdnis.
Sociālās attīstības ministrija maksās 1000 bātus (15 latus) katram bērnam, kas bieži apmeklē budistu templi, musulmaņu mošeju vai kristiešu baznīcu. Šī projekta īstenošana tiks uzsākta reliģiskā brīvdienā, kas iekrīt šajā sestdienā un kurā tiek pieminēta Budas pirmā pamācība.

Taizemes iedzīvotāju vairākums ir budisti, valsts dienvidu provincēs iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi, un neliela daļa valsts iedzīvotāju ir kristieši.

"Projekta mērķis ir iepotēt bērniem labus tikumus, novirzot viņus no tādām sociālām problēmām kā narkomānija un skolas kavēšana," sacīja Sieviešu lietu un ģimenes attīstības biroja pārstāvis. "Mēs viņiem samaksāsim, ja viņi apmēram 20 reižu apmeklēs templi vai citu reliģisku vietu," viņš piebilda.

Valdība plāno piešķirt šim projektam četrus miljonus bātu (60 tūkstošus latu), ietverot tajā 2,4 tūkstošus bērnu vecumā no sešiem līdz 12 gadiem un 80 dievnamus.

Bērni, kas piedalīsies šajā projektā, nēsās līdz grāmatiņu, kurā mūks, mulla vai priesteris ierakstīs, kādu dievbijīgu darbību bērns veicis attiecīgajā dievnamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!