Nemiernieku grupējums "Kurdistānas brīvības vanagi" (TAK) uzņēmies atbildību par sestdien Turcijas pilsētas Stambula centrā notikušajiem sprādzieniem, kuros dzīvību zaudēja 38 cilvēki, atsaucoties uz TAK paziņojumu vēsta raidsabiedrība "Al Jazeera".

Grupējuma paziņojumā teikts, ka uzbrukumā dzīvību zaudējuši arī divi viņu karotāji.

Iepriekš Turcijas valstsvīri pauda iespējamību, ka sprādzienos vainojama "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK).

Saistībā ar notikušo aizturēti 13 cilvēki, informējis Turcijas iekšlietu ministrs Suleimans Soilu. Savukārt par "terorisma sludināšanu sociālajos medijos" Turcijas likumsargi arestējuši trīs cilvēkus.

Jau ziņots, ka sprādzienos, kas sestdienas vakarā nogranduši Turcijas pilsētas Stambulas centrā, bojā gājuši 38 un ievainojumus guvuši 155 cilvēku, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sprādzieni – viens spēcīgāks, otrs mazāks – ar nepilnas minūtes intervālu nogranduši pēc futbola spēlēs pie Besiktas futbola komandas stadiona. Pirmo, lielāko sprādzienu, izraisījusi sprāgstvielām piekrauta automašīna, pie "Vodafone" arēnas, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". Otrais sprādziens bijis spridzinātāja pašnāvnieka sarīkots un nograndis blakus parkam, brīdi, kad viņu ielenkuši policisti. Uzbrukumi notikuši divas stundas pēc futbola komandu "Besiktas" un "Bursaspor" spēles, kad fani stadionu jau bija pametuši.

Šogad Turcijā notikušas daudzas spridzināšanas, visbiežāk tās sarīkojuši kurdu nemiernieki un teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujinieki. Tā kā šis uzbrukums bija vērsts pret likumsargiem, paredzams, ka galvenie aizdomās turamie būs tieši kurdu nemiernieki, kuri jau iepriekš uzbrukuši policijai, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!