Afganistānā valdošā grupējuma "Taleban" vadītāji pirmdien nolēma pretoties ASV militārajiem triecieniem, kas sākās svētdienas vakarā, paziņoja Pakistānā strādājošais ziņu dienests "Afghan Islamic Press" (AIP).
"Taleban" valdības preses sekretārs pavēstīja, ka ārkārtas valdības sanāksme Afganistānas galvaspilsētā Kabulā arī nolēma pastiprināt militārās pozīcijas pret uzbrukumiem, kas vērsti pret Saūda Arābijā dzimušo disidentu Osamu bin Ladenu un viņa sekotājiem, kas atrodas Afganistānā, informēja AIP Pakistānā.

"Mēs esam nolēmuši pastiprināt pretošanos amerikāņu - britu uzbrukumiem," teicis preses sekretārs mulla Amirs Hans Mutaki, pēc AIP sniegtās informācijas.

"Mēs pretosimies Amerikai tāpat kā mēs pretojāmies krieviem," viņš pauda, pieminot padomju okupāciju Afganistānā astoņdesmitajos gados.

Mutaki sacīja, ka valdība ir apspriedusi talibu militāro un politisko stratēģiju un pieņēmusi svarīgus lēmumus militārajā jomā.

"Lai gan mēs jau esam nostiprinājuši savas militārās bāzes, jauni lēmumi ir pieņemti par spēku izvietojumu vēl vairākās vietās un par pretošanās taktiku," viņš pavēstīja.

"Nav nekādas pārmaiņas mūsu politikā attiecībā uz Osamu [bin Ladenu]," viņš sacīja, nesniedzot sīkāku informāciju. "Mēs vienmēr esam ticējuši sarunām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!