Foto: AFP/Scanpix

Radikāla islāmistu kustība "Taleban" paziņojusi, ka terora akts Pakistāna, kurā gājuši bojā 69 cilvēki, ir atriebība par teroristu grupējuma "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena nogalināšanu, ziņo ārvalstu masu mediji.

Talibu Pakistānas kustības pārstāvis Ehsanula Ehsans aģentūrai FP paziņojis, ka divi pašnāvnieku sarīkotie sprādzieni ir tikai pirmais atriebības terora akts par bin Ladena "mocekļa nāvi". "Gaidiet jaudīgākus uzbrukumus Pakistānā un Afganistānā," draudējis talibu līderis.


Jau ziņots, ka Pakistānas ziemeļrietumos Šabkadaras pilsētā pašnāvnieku uzbrukumā pie kāda armijas centra gājuši bojā 69 cilvēki. Pēc sākotnējas informācijas, divi pašnāvnieki sarīkojuši sprādzienus vienu pēc otra. Gandrīz visi sprādzienos bojāgājušie bija jauniesauktie, kas centrā piedalījušies apmācībās. Sprādziena brīdī kadeti kāpuši autobusos, lai dotos mājās.

Saskaņā ar ASV prezidenta paziņoto teroristu grupējuma "Al Quaeda" līderi bin Ladenu amerikāņu specdienesti nogalināja naktī uz 2.maiju nocietinātā mājā Abotabadas pilsētā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. ASV dienesti paziņoja, ka terorista līķis iemests okeānā, savukārt pēcnāves fotogrāfijas Obama pēc vairāku dienu pārdomām nolēma nepubliskot. Bin Ladena nāvi atzinusi arī "Al Quaeda".

Savukārt Irānas informācijas ministrs - specdienestu vadītājs Heidars Moslehi šonedēļ paziņojis, ka bin Ladens miris dabiskā nāvē no slimības vēl pirms ASV paziņojumiem par viņa nogalināšanu specdienestu operācijā Pakistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!