Gāztā Afganistānas "Taliban" režīma atbalstītāji paziņojuši, ka divos atsevišķos pēdējo 48 stundu laikā notikušos uzbrukumos viņiem izdevies nogalināt 14 amerikāņu karavīru, sestdien ziņoja Pakistānā bāzētā ziņu aģentūra "Afghan Islamic Press" (AIP).
Piektdienas vakarā Pakistānas ziemeļu pilsētas Pešavaras laikrakstu redakcijām pa faksu nosūtītajā paziņojumā "Taliban" pārstāvis Hamids Agha apgalvoja, ka 12 ASV karavīri nogalināti, kad amerikāņu militārajam konvojam no slēpņa ceturtdien uzbrukuši "Taliban" kaujinieki Kusā, kas atrodas Helmandas provincē.

Uzbrukumā iznīcinātas trīs automašīnas, atsaucoties uz puštunu valodā rakstīto paziņojumu vēsta AIP.

Agha apgalvo, ka divi amerikāņi nogalināti un pieci citi ievainoti līdzīgā uzbrukumā, kas noticis piektdien Zabulas provincē.

Paziņojums sekoja dienu pēc sabiedroto lidmašīnu dotā trieciena domājamajām teroristu atbalsta bāzēm Hostas provincē Afganistānas austrumos, kas bija reakcija uz raķešu uzbrukumu koalīcijas spēku patruļai.

Afganistānā pašlaik ir izvietoti aptuveni 13 500 koalīcijas spēku karavīru, starp kuriem 11 500 ir ASV militārpersonas.

Kopš šī gada sākuma Afganistānā bojā gājuši gandrīz 90 cilvēki. Starp viņiem ir gan ASV karavīri, gan Afganistānas drošības spēku pārstāvji, starptautisko palīdzības organizāciju personāls un civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!