Foto: Reuters/Scanpix

Afganistānas radikālā islāmistu grupējuma "Taliban" kaujinieki paziņojuši, ka nogalinās Lielbritānijas princi Hariju, kurš ieradies Afganistānā, lai dienētu kā helikoptera pilots Karaliskajos Gaisa spēkos, vēsta aģentūra "France Presse".

"Mēs darīsim visu iespējamo, lai nogalinātu princi Hariju un citas britu militārpersonas Helmandas [provinces] bāzē. Mēs netiecamies nolaupīt viņu. Viņš ir mūsu mērķis un mēs nogalināsim viņu," telefonsarunā aģentūrai pavēstījis "Taliban" pārstāvis.

Princis Harijs Afganistānā ieradās ceturtdien un atrodas galvenajā britu bāzē Helmandā – "Camp Bastion". Trešais britu troņa mantinieks – 27 gadus vecais Harijs piedalīsies aktīvā kaujas darbībā pret "Taliban".

2008. gadā Harijs jau desmit nedēļas dienēja Helmandā, bet bija spiests ātrāk atgriezties mājās, jo masu medijos parādījās informācija par viņa atrašanās vietu. Šoreiz informācija par prinča dienestu bija zināma jau iepriekš un Aizsardzības ministrija apstiprināja Harija ierašanos bāzē.

Kaujas helikopteru pilotu apdraudējuma līmeni Lielbritānijas Aizsardzības ministrija vērtā kā "zemu". Militārajā bāzē princis ieradies 100 karavīru lielā grupā, norāda mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!