Foto: AP/Scanpix/LETA

Varu Afganistānā pārņēmušās radikālo islāmistu kustības "Taliban" kaujinieki nogalinājuši Afganistānas viceprezidenta Amrullas Saleha brāli Rohullu Salehu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz nelaiķa ģimeni.

"Viņi sodīja ar nāvi manu tēvoci, " īsziņā "Reuters" piektdien apliecināja nelaiķa brāļadēls Ebadulla Salehs. "Viņi noslepkavoja viņu vakar un neļauj mums viņu apglabāt. Viņi teica, ka viņa līķim ir jāsapūst."

"Taliban" informācijas dienests "Alemarah" vēsta, ka "atbilstoši ziņojumiem" Rohulla Salehs nogalināts kauju laikā Pandžšīrā.

Pēc Afganistānas līdzšinējā prezidenta Ašrafa Gani bēgšanas no valsts Amrulla Salehs paziņoja, ka atbilstoši konstitūcijai viņš kļuvis par pagaidu prezidentu.

Kā vēsta izdevums "India Today", Rohulla Salehs nogalināts Pandžšīrā kaujās ar talibiem.

Savukārt laikraksts "Hindustan Times" vēsta, ka Rohulla Salehs nogalināts, kad viņš mēģinājis no Pandžšīras izbraukt uz Kabulu.

Kustība "Taliban" jau divas reizes paziņojusi, ka uzveikusi pretošanās kustības spēkus Pandžšīrā.

Ahmuda Masuda vadītā Nacionālās pretošanās fronte šos apgalvojumus noraida un uzstāj, ka talibiem visu provinci joprojām nav izdevies pakļaut.

Talibu oponenti un arī vairāki Rietumu mediji ziņoja, ka talibu pagājušās nedēļās operāciju Pandžšīrā atbalstījusi Pakistāna, cita starpā arī ar droniem.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi augustā izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15. augustā viņu rokās krita arī galvaspilsēta Kabula.

Vienīgā Afganistānas province, kas nebija nonākusi talibu kontrolē, līdz pat pēdējam laikam bija Pandžšīra, bet talibu vadība pirmdien paziņoja, ka islāmistu kustība ieņēmusi arī šo provinci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!