Foto: AFP/Scanpix
Pakistānas ārsti nosūtījuši uz Lielbritāniju 14 gadus veco cilvēktiesību aktīvisti Malalu Jusafzu, kuru pagājušajā nedēļā sašāva radikālās islāmistu kustības ”Taliban” pārstāvji, atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta aģentūra ”Reuters”.

Malala jau no 11 gadu vecuma rakstīja dienasgrāmatu raidsabiedrībai BBC, kurā atbalstīja laicīgo dzīvesveidu un kritizēja ”Taliban”, kā arī aizstāvēja meiteņu tiesības uz izglītību. Lai gan interneta dienasgrāmatu meitene rakstīja ar segvārdu, ”Taliban” uzzināja, kas slēpjas aiz pseidonīma, kad Malala saņēma prēmiju par drosmi un tika izvirzīta starptautiskajai bērnu miera prēmijai.

Uzbrukums Malalai notika 9. oktobrī. Meiteni, kad tā atgriezās mājās no skolas, sašāva ”Taliban” kaujinieks. Viena lode trāpīja meitenei galvā.

Meiteni nogādāja slimnīcā, kur sniedza steidzamu palīdzību. Mediji ziņoja, ka Malalas veselības stāvoklis pēdējās dienās uzlabojas. Ārsti atslēdza Malalu no mākslīgās elpināšanas aprāta un viņa pat esot spējusi nedaudz pakustināt rokas un kājas.

Uz Lielbritāniju meitene dodas ar Apvienoto Arābu Emirātu piedāvāto lidmašīnu un mediķu komandu.

Saistībā ar uzbrukumu Pakistānā ir aizturēti četri cilvēki, norāda BBC. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!