Foto: AFP/Scanpix/LETA

Radikālo islāmistu kustība "Taliban", kas pārņēmusi varu Afganistānā, vērsusies pret teroristu grupējuma "Daesh" kaujiniekiem.

Talibu spēki jau ir nogalinājuši vai aizturējuši vairākus "Daesh" kaujiniekus, paziņojis talibu preses pārstāvis Bilals Karimi.

Viņš apgalvo, ka "Daesh" Afganistānā nav savas bāzes teritorijas, taču uzsvēris, ka talibi vēlas samazināt viņu neredzamo klātbūtni līdz nullei.

Talibi neatklāj, kur notiek operācijas, bet vairākas vietējās raidorganizācijas vēsta, ka talibi sākuši vajāt "Daesh" kaujiniekus Kabulā un Nangarhāras provincē.

Šodien sprādzienā Konaras provincē tika ievainota kāda talibu amatpersona un vēl divi "Taliban" kustības locekļi, vēsta ziņu aģentūra "Bakhtar".

Pagaidām neviens nav uzņēmies atbildību par šo spridzināšanu.

Pēdējo nedēļu laikā "Daesh" kaujinieki ir uzņēmušies atbildību par vairākiem uzbrukumiem talibiem valsts austrumos, sevišķi Nangarhāras provincē, kur "Daesh" jau sen cīnās par ietekmi ar talibiem.

Talibi agrāk apsūdzēja bijušo Afganistānas valdību "Daesh" atbalstīšanā, lai grupējums cīnītos pret talibiem.

Kopš 2015. gada, kad "Daesh" pirmo reizi paziņoja par savu klātbūtni Afganistānā, grupējums ir sarīkojis vairākus uzbrukumus ar daudziem upuriem, sevišķi vēršoties pret šiītu hazarejiem.

"Daesh" uzņēmās atbildību arī par sprādzienu Kabulas lidostā 26. augustā, kad tūkstošiem afgāņu mēģināja steigā pamest valsti pēc galvaspilsētas krišanas talibu rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!