Afganistānas talibu nemiernieku līderis mulla Mohamads Omars aicina tautu pievienoties talibiem svētajā karā pret ASV vadītajiem spēkiem Afganistānā.
Omara paziņojumā, kas pa faksu tika nosūtīts ziņu organizācijām Kandahārā, teikts, ka talibi intensificēs savu karu pret ārvalstu spēkiem.

"Afganistānas tautai un talibiem jāapvienojas pret ASV un sabiedroto spēkiem un jāintensificē svētais karš pret ārvalstu okupantiem," teikts Omara paziņojumā.

Paziņojums tika publicēts piektdien, acīmredzot lai atzīmētu musulmaņu gavēņa mēneša beigas. Omara atrašanās vieta nav zināma, taču uzskata, ka viņš un "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens slēpjas kaut kur Afganistānas un Pakistānas robežas rajonā.

Omars savā paziņojumā norāda, ka "neticīgo spēki" mēģina ieņemt musulmaņu zemes un padarīt musulmaņus par vergiem. Viņi ir pastrādājuši zvērības pret musulmaņiem Afganistānā, viņš saka.

Omars apgalvo, ka afgāņi noraidot pagājušā gada prezidenta vēlēšanas un šā gada septembra parlamenta vēlēšanas. "Talibi nav vāji Afganistānā. Mēs paātrināsim savu svēto karu," viņš teica.

Talibi šogad intensificē uzbrukumus, bet viņiem neizdevās izjaukt septembra vēlēšanas. Vardarbības aktos šogad gājuši bojā vairāk nekā 1100 cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir kaujinieki, taču bojāgājušo vidū ir arī vairāk nekā 50 amerikāņu karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!