Foto: EPA/LETA
Policisti un karavīri apturēja talibu kustības kaujiniekus, kuri pirmdien uzbrukuši valdības ēku kompleksam Kabulas centrā, kur atrodas prezidenta pils un Afganistānas Centrālā banka, vēsta ārvalstu mediji.

Pēc "Taleban" preses sekretāra Zabihulas Mudžahida vārdiem, aptuveni 20 teroristi-pašnāvnieki ielauzušies valdības kvartāla teritorijā un uzsākuši apšaudi ar afgāņu drošības spēkiem.

Viens no kaujiniekiem uzspridzinājies pie prezidenta pils.

Uzbrukums ildzis vairāk nekā trīs stundas. Sadursmes turpinājās vienlaicīgi vairākās vietās - pie prezidenta pils, Centrālās bankas, Tieslietu ministrijas un viesnīcas "Serena", kā arī tirdzniecības centrā.

Pilsētā nogranda vairāki sprādzieni. Spēcīgs sprādziens esot noticis arī tajā Kabulas daļā, kur atrodas diplomātiskās pārstāvniecības.

Galvaspilsētā tika slēgtas visas centrālās ielas, bija traucēti telefonsakari. Slēgtas valdības iestādes un viesnīcas.

Pēc Afganistānas Veselības ministrijas datiem, sprādzienos un apšaudēs gājuši bojā vismaz pieci cilvēki, tostarp bērns un policijas darbinieks, vēl aptuveni 40 cilvēki guvuši ievainojumus.

Tiek ziņots, ka uzbrukums noticis dienu pēc tam, kad Afganistānas prezidents Hamids Karzai paziņojis par nodomu iesaistīties sarunās ar talibu kaujiniekiem un panākt pamiera vienošanos.

Koordinēts uzbrukums notiek laikā, kad zvērestu nodod daži jaunās afgāņu valdības locekļi.

Afganistānas prezidents Hamids Karzai savā paziņojumā pirmdien talibu kaujiniekus nosaucis par "afgāņu tautas ienaidniekiem, bet viņu darbības par "rupjiem un nepatriotiskiem uzbrukumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!