Tallinā līdzās Sarkanās armijas karavīru memoriālam tuvāko gadu laikā tiks uzcelts piemineklis visiem karavīriem, ka 1944.gadā cīnījās pret PSRS karaspēku.
Pēc projekta, ko jau pērn apstiprināja Tallinas pilsētplānošanas departaments, monumentu cels Igaunijas Brīvības cīnītāju savienība.

Kā laikrakstam "Postimees" pastāstīja šīs savienības vadītāja vietnieks Heino Kerde, jaunais piemineklis būs veltīts visiem karavīriem, kas 1944.gadā cīnījušies par Igauniju, neatkarīgi no viņu tautības.

Līdzās esošajam padomju karavīru piemineklim trīsstūrveida laukumā, kas klāts ar granīta šķembām, tiks uzslieti trīs granīta krusti, novietotas plāksnītes ar vārdiem, trīs pamatnes karogiem un 12 zemē ierakti starmeši.

Lai gan atļauja monumenta celtniecībai dota jau pērn, darbs vēl nav sākts līdzekļu trūkuma dēļ. Paredzams, ka monumenta celtniecība izmaksās aptuveni miljonu kronu (36,3 tūkstoši latu). Visi sagatavošanas darbi tika veikti par veterānu ziedojumiem.

Kerde, kas pats 17 gadu vecumā devās cīnīties pret Sarkano armiju, avīzei uzsvēris, ka piemineklis tiks uzcelts pat tādā gadījumā, ja vajadzīgo summu neizdotos savākt.

Kā sacījusi Tallinas mēra padomniece Anneli Entsone, pilsētas mērija noteikti izskatīs jautājumu par naudas piešķiršanu šim projektam nākamā gada budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!