Tallinas pilsētas valdības plāns pārdot kinoteātra "Kosmos" ēku par 15 miljoniem kronu (628,5 tūkstoši latu) un izplatīšanas kompānijas MPDE nevēlēšanās turpināt demonstrēt tajā filmas var nozīmēt, ka Tallinā paliks vairs tikai viens kinoteātris, raksta "Postimees".
Tallinas mēra vietnieks Tomass Vitsuts teica, ka kompānija, kurai patlaban pieder "Kosmos", neesot ieinteresēta turpināt darbību kinoteātra ēkā, jo to apmeklējot pārāk maz cilvēku un kinoteātris nedodot peļņu. Ja šī kompānija aizies, pilsētai nav nekādu labu ideju, ko darīt ar šo ēku, un Vitsuts norādīja, ka pilsēta plāno pārdot to, neraugoties uz lielo pretestību šādai rīcībai.

Padomju laikos Tallinā bija vairāk nekā 10 kinoteātru, bet pēdējos gados to lielākā daļa ir pārtraukusi savu darbību. Šā gada decembrī tiks slēgts kinoteātris "Soprus", jo pilsētas valdība nesen pārdeva tā ēku un jaunais īpašnieks nav ieinteresēts izmantot to kā kinoteātri. Ja tiks slēgts "Kosmos", kas ir lielākais kinoteātris Igaunijas galvaspilsētā, vienīgais atlikušais būs "Coca-Cola Plaza", kas tika atvērts pirms diviem gadiem un kurā ir 11 kinozāles. Šis kinoteātris arī pieder MPDE.

Izklaides biznesmeņi Pēters un Prīts Rebanes, kuru kompānijai piederēja kinoteātris "Soprus", tomēr plāno 2005.gadā atvērt kinoteātri ar astoņām zālēm kultūras centrā "Sakala", kuru viņi patlaban atjauno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!