Lai gan ar miesas bojājumu nodarīšanu saistīto noziegumu un slepkavību skaits Igaunijas galvaspilsētā pastāvīgi samazinās, ekonomiskās krīzes apstākļos pieaudzis zādzību, laupīšanu un ekonomisko noziegumu skaits, ziņo "EP Online".

Pēdējo gadu laikā noziedzības rādītājiem Tallinas centra rajonā bijusi pastāvīgas samazināšanās tendence, taču nu noziedzība galvaspilsētas centrā atkal sākusi pieaugt. 2006. gadā un 2007. gadā pilsētas centrā noziegumu skaits uz tūkstoti iedzīvotāju nepārsniedza 150 robežu, bet 2008. gadā šis rādītājs atkal pieaudzis.

Kā paskaidroja Tallinas pilsētas kancelejas kārtības nodrošināšanas speciālists Urmass Aits, noziedzības līmenis pilsētas centrā vienmēr bijis augstāks nekā citos pilsētas rajonos. Viņš norādīja, ka sakarā ar vispārējo ekonomisko krīzi ievērojami pieaudzis zādzību skaits no tirdzniecības iestādēm un tas savukārt ietekmējis kopējos noziedzības rādītājus pilsētā.

Kopumā situāciju Tallinā Aits novērtēja kā apmierinošu, norādot, ka tā neesot sliktāka kā reģiona lielākajās pilsētās, piemēram, Helsinkos.

Kā pastāstīja Ziemeļu policijas prefektūras preses pārstāvis Pertels-Pēters Pere, pilsētas centrs vilina noziedzniekus tieši ar lielāku cilvēku masas kustību.

2008. gadā Tallinā pieaudzis arī ekonomisko noziegumu skaits, kas salīdzinājumā ar 2007. gadu palielinājies divas reizes. Kā vienus no izplatītākajiem šīs jomas noziegumiem pagājušajā gadā policijas prefektūras pārstāvis minēja gadījumus, kad tūrisma firmas pieprasīja no klientiem priekšapmaksu par nenotikušiem tūrisma braucieniem, kurus krāpnieki nemaz negatavojās organizēt. Otrs izplatītākais krāpšanas veids pagājušajā gadā bijusi interneta veikalu klientu krāpšana. Šī tipa noziegumu atklāšanai un novēršanai policija šogad pievērš īpašu vērību.

Pēc Tieslietu ministrijas preses pārstāvja Valdeka Laura vērtējuma, ir pašsaprotami, ka ekonomiskās lejupslīdes apstākļos pieaug ekonomisko noziegumu skaits. Īpaši viņš izcēla nodokļu maksājumu pārkāpumus.

2008. gadā Tallinā pastrādāts 201 ekonomiskais noziegums, 2006. gadā un 2007. gadā šis skaitlis nepārsniedza simta robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!