Foto: DELFI

Ceturtdien pulksten 12 Tallinas sporta hallē “Kalev” sācies atbalsta mītiņš streikojošajiem skolotājiem, kas pieprasa algu palielināšanu un protestē pret plānotajām izmaiņām darba likumā, vēsta portāls “Delfi.ee”.

Mītiņa dalībnieki atbalsta izglītības darbiniekus prasības un savu tiesību aizstāvēšanu.

Pasākuma dalībnieki pieprasa paaugstināt skolotāju un bērnudārzu darbinieku algas, kā arī iestājas pret plānotajām izmaiņām darba likumā.

Jau vēstīts, ka šonedēļ Igaunija piedzīvo streiku vilni. Trešdien streiku sāka skolotāji, pieprasot palielināt to algas par 20 procentiem, bet ceturtdien tiem pievienojās transporta nozares darbinieki.

Ceturtdien Tallinā streiko pilsētas sabiedriskā transporta vadītāji. Transporta darbinieku arodbiedrība iepriekš paziņoja, ka plāno apturēt Tallinas autobusu, trolejbusu un tramvaju kustību no ceturtdienas četriem rītā līdz piektdienas diviem naktī.

Atbalstot skolotājus, kā arī protestējot pret plānotajām izmaiņām darba likumā, streikā piedalās arī dzelzceļnieku, un enerģētiķu arodbiedrības. Plānotās izmaiņas darba likumā paredz tiesības darba devējiem vienpusēji lauzt kolektīvos darba līgumus, kas pēc arodbiedrību domām apdraud darbinieku algas, atvaļinājumus un sociālas garantijas.

Pirmdien piecas stundas jau streikoja Narvas autobusu vadītāji. Rakveres autobusu vadītāji streikoja pusstundu. Otrdien stundu streikoja autobusu vadītāji Sāremā. Trešdien stundu streikoja Tartu ātrās palīdzības darbinieki, vēlāk tiem pievienojās arī pilsētas autobusu vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!