Gan Igaunijas galvaspilsēta Tallina, gan Tartu sacenšas par 2011.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu.
Piektdien 43 pazīstami kultūras darbinieki, kuru vidū bija Tallinas teātru, Igaunijas Nacionālās bibliotēkas, Tallinas pilsētas muzeja un citu iestāžu pārstāvji, parakstīja vēstuli, kurā atbalstīta Tallinas kandidatūra šim titulam. Vēstule ir atklāta parakstīšanai arī citiem kultūras darbiniekiem.

"Mēs nevēlamies pretstatīt Tallinu citām pilsētām, bet es domāju, ka Tallinai būtu lielākas iespējas kā Eiropas kultūras galvaspilsētai," teica Tallinas mērs Tenis Paltss. "Tallinai vieglāk kļūt redzamākai. Ja kultūras galvaspilsētas titulu saņems Tallina, no tā neapšaubāmi iegūs visa Igaunija."

Mēra vietniece Kaija Jepinena teica, ka Tallina kā kultūras galvaspilsēta vēlas pārstāvēt visu Igauniju. "Tallinai noteikti ir lielāks potenciāls - to pierādījuši jau notikušie lielie pasākumi, kas izraisīja lielu interesi cilvēkos," viņa teica.

Tartu Igaunijas dienvidos arī sacenšas par šo titulu. Piektdien Tartu pilsētas valdība sarīkoja Reģionālās sadarbības padomes sēdi, kurā piedalījās Dienvidigaunijas, Jervamā un Virumā reģioni, lai apspriestu iespējas sadarboties ar Tartu sacensībā par kultūras galvaspilsētas titulu.

"Mūsu spēks ir visa Dienvidigaunijas reģiona kultūru dažādība un bagātais kultūras mantojums. Tartu kā kultūras galvaspilsēta var iepazīstināt Eiropu ar Veru, Vīlandes, Valgas, Pelvas, Jegevas un Jervas unikālajiem kultūras dārgumiem. Mēs sadarbojamies arī ar Virumā."

Saskaņā ar kultūras galvaspilsētu rotācijas noteikumiem 2011.gadā par Eiropas kultūras galvaspilsētu kļūs viena Igaunijas un viena Somijas pilsēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!