Braucošs ekskavators Tallinas centrā piektdien izraisīja smagu autoavāriju, ar kausu izsitot pārpildīta pasažieru autobusa priekšējo stiklu. Avārijā gāja bojā divi cilvēki un tika ievainoti vēl 11, to skaitā viens bērns.
Kāds gados vecs vīrietis gāja bojā notikuma vietā, bet cits 50 gadus vecs vīrietis mira pēc nogādāšanas Mustamē slimnīcas reanimācijas nodaļā, kur atrodas vēl viens cietušais ar smagām traumām. Ievainotais bērns ir guvis vidēji smagas traumas un nosūtīts uz Tallinas bērnu slimnīcu. Daži cietušie ir nogādāti Centrālajā slimnīcā.

Uz avārijas vietu tika nosūtītas sešas ātrās palīdzības mašīnas.

Avārija notika pulksten 9.45 pie Gonsiori ielas 13.mājas, kur ekskavators ietriecās 67.maršruta autobusā "Scania", kas devās no Tallinas "guļamrajona" Lasnamē uz pilsētas centru.

Pēc sākotnējām ziņām, sadursmes vaininieks ir ekskavatora vadītājs. Saskaņā ar pirmajiem alkometra rādījumiem abu spēkratu vadītāji nebija alkohola reibumā, tomēr vēl tiks izdarītas papildus analīzes.

Sadursmē tika caursista autobusa degvielas tvertne un degviela izlija uz ielas, bet sprādziena draudi neradās.

Policijas preses sekretārs informēja, ka satiksme Gonsiori ielas rajonā būs slēgta vismaz līdz pulksten 13, kamēr tiks likvidētas avārijas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!