Tallinas galvenajā laukumā, kas atrodas dažu kvartālu attālumā no Bronzas kareivja, ieradusies policijas specvienība, jo laukumā pulcējušies vairāki simti pretēji noskaņotu cilvēku, ziņo "PM Online".
Kā liecina "Postimees" fotogrāfa novērojumi, tad plkst. 17.45 divas jauniešu grupas no 50-100 cilvēkiem ar igauņu karogiem rokās devušies no Kārli bulvāra uz Estonias bulvāra un Tammsāres parka pusi jeb, citiem vārdiem sakot, uz pilsētas centru.

Taču tad abas grupas pagriezušās atpakaļ un devušas uz pilsētas centrālo – Vabaduses laukumu, kur jau bija pulcējies ievērojams skaits cilvēku.

"PM Online" norāda, ka krievvalodīgie un igauņi ieņēmuši pretējas pozīcija un starp viņiem notiek samērā asa vārdu apmaiņa.

Plkst. 18.15 Vabaduses laukumā ieradusies policijas specvienība. Vismaz viens cilvēks tika ieslēgts roku dzelžos un aizvests no laukuma.

Ap pusseptiņiem starp abām pusēm izcēlies kautiņš, kā rezultātā arestēti vairāki desmiti cilvēku.

"PM Online" informē, ka krievvalodīgie pulcējušies laukuma pusē pie kafejnīcas "Moskva" un pie Harju kalna, savukārt, igauņi – laukuma pretējā pusē pie Jāni baznīcas un Kārli bulvāra sākuma. Krievu koris skandējot: "Krievija! Krievija! ", bet igauņi – par brīvu Igauniju.

Daļa no cilvēkiem palikuši uz Kārli bulvāra pie okupācijas muzeja, kas atrodas krietni tuvāk Bronzas kareivim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!