Foto: AP/Scanpix

Tallinas lidostā kāds 39 gadus vecs Igaunijas pilsonis alkohola reibumā izteicis draudus par reisa Tallina-Kijeva lidmašīnā it kā ievietotu bumbu, piektdien informēja policija.

Reibumā esošais pasažieris Igaunijas nacionālās aviokompānijas "Nordica" lidmašīnā, kurai pulksten 13.30 bija paredzēts izlidot uz Kijevu, citam pasažierim paziņoja, ka lidmašīnā ir sprādzienbīstams priekšmets. Pasažieris par šo informāciju brīdināja lidmašīnas galveno pilotu.

Alkohola reibumā esošais pasažieris vēlāk apgalvoja, ka tas bijis joks, piektdien informēja Igaunijas Ziemeļu prefektūrā.

Neskatoties uz to, informācija tika nosūtīta Trauksmes centram, un notikuma vietā ieradās glābēji, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes un sapieru grupa.

Pēc pilota rīkojuma vēl pirms glābēju ierašanās no lidmašīnas tika evakuēti apmēram 90 cilvēki.

Pēc pusotru stundu ilgas pārbaudes lidmašīnā nekas bīstams netika atrasts, un tā gatavojās doties ceļā. Pulksten 14.49 lidmašīna izlidoja uz Kijevu.

Vīrietis, kas izteica draudus, nogādāts policijas iecirknī, un pret viņu ierosināta krimināllieta par smagu sabiedriskās kārtības pārkāpumu. Viņam draud līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods.

Policijā uzsvēra, ka tādus gadījumus un draudus atbildīgās instances uztver ļoti nopietni un pārbauda jebkādu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!