Ziemeļu policijas prefektūras augstākais komisārs Kristians Jāns apstiprināja, ka policija pagaidām neplāno aprīļa nemieru gadadienā piesaistīt palīgspēkus ārpus Tallinas, ziņo "ETV24".
Ziemeļu prefektūras Kārtības aizsardzības nodaļas vadītājs Kristians Jāns apstiprināja, ka policija kā vienmēr nepieciešamības gadījumā ir gatava rīkoties. "Šobrīd ir vēl par agru sacīt, cik daudz policistu patrulēs un ko tieši viņi darīs," sacīja augstākais komisārs. "Tas tādēļ, ka informācija, ko ievācam, var mainīties pāris dienu vai pat stundu laikā. Policija nepārtraukti novēro un uzrauga to, kas notiek sabiedrībā. To mēs darām gan paši, gan arī ar sadarbības partneru un dažādu iestāžu līdzdalību. Vadoties pēc šīs informācijas, mēs izvēlamies savu taktiku un nepieciešamos resursus."

Kā Igaunijas nacionālajai televīzijai apstiprināja Tallinas vicemērs Tāvi Āss, šobrīd ne kustība "Nočnoi dozor", ne arī kāda cita ar aprīļa nemieriem saistīta organizācija nav Tallinas pilsētas valdei lūgusi atļauju mītiņu vai sanāksmju rīkošanai "Bronzas nakts" gadadienā. Tajā pašā laikā, kā ziņoja "Eesti Paevaleht", uz 25. aprīli ir izpārdotas visas vietas Maskavas vilciena kupejās.

Turklāt pagājušajā nedēļas nogalē kustība "Nočnoi dozor", kura galvenokārt apvieno krievvalodīgos jauniešus, atkal uzsāka tā saukto Georga lentīšu akciju. Krievijas militāros panākumus cildinošās lentes tika dalītas arī pagājušā gada pavasara notikumu laikā Tallinā.

""Bronzas kareivis" bija pār fašismu gūtās uzvaras simbols, un tā pārvietošana paliks mūsu sirdīs," sacīja Tallinas II Pasaules kara veterānu savienības priekšsēdētājs Vladimirs Meteļica. "Tomēr rīkot mītiņus es šobrīd neieteiktu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!