Šī gada 25.septembrī uzņēmumu apbalvošanas ceremonijā AS "Tallink Grupp" saņēma divas nozīmīgas balvas – Uzņēmējdarbības godalgu 2007 (Entrepreneurship Award 2007), ko piešķir "Enterprise Estonia", un Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Igaunijas Darba devēju konfederācijas balvu kā konkurētspējīgākais Igaunijas uzņēmums (Winner of Estonian Companies Competitive Chart 2007). Pirmo reizi viens uzņēmums ir saņēmis vienlaicīgi abas godalgas.
Enns Pants, "Tallink Grupp" izpilddirektors pastāstīja, ka iegūtās balvas ir visu "Tallink" darbinieku cītīga un profesionāla darba sasniegums: "Mēs visi kopā varam lepoties ar mūsu sasniegumiem. "Tallink Grupp" vadības vārdā pateicos visiem mūsu darbiniekiem par viņu ieguldījumu un darbu, kā rezultātā esam kļuvuši par Igaunijas labāko uzņēmumu."

Kā pastāstīja Viljars Jāmu, "Enterprise Estonia" valdes priekšsēdētājs, žūrija praktiski vienbalsīgi pieņēma lēmumu par galvenās balvas piešķiršanu "Tallink". "AS "Tallink Grupp" ir piemērs, kā Igaunijas uzņēmums var veiksmīgi pastāvēt sīvas starptautiskas konkurences apstākļos. "Silja Line" iegāde, jauni kuģi, "Tallink" viesnīcas – tas viss pierāda "Tallink" attīstību, kas noteikti turpināsies nākotnē," paskaidroja Viljars Jāmu.

Papildus divām galvenajām balvām "Tallink" ieguva arī "Tūrisma Novators 2007" (Tourism Innovator) titulu.

Konkurētspējīgāko uzņēmumu godalgas (Winner of Estonian Companies Competitive Chart 2007) darbības mērķis ir nodrošināt uzņēmumus ar iespēju salīdzināt un izvērtēt savu un citu Igaunijas uzņēmumu veiksmīgu, efektīvu un ilglaicīgu darbību gan visu Igaunijas uzņēmumu kopvērtējumā, gan skatoties atsevišķi pa uzņēmumu darbības nozarēm. 2007.gadā savu dalību pieteica 455 Igaunijas uzņēmumi, no kuriem 426 tika kvalificēti finālam.

Uzņēmējdarbības Godalgas (Entrepreneurship Award 2007) mērķis ir veicināt veiksmīgu un konkurētspējīgu Igaunijas uzņēmumu atpazīstamību.

AS "Tallink Grupp" ir vadošā starptautisko jūras pārvadājumu kompānija Baltijas jūrā. "Tallink" īpašumā ir 19 pasažieru prāmji, kas veic regulāru satiksmi septiņos dažādos maršrutos starp Igauniju, Zviedriju, Latviju, Somiju un Vāciju. Šobrīd notiek trīs jaunu kuģu būvniecība. Prāmji kursē ar "Tallink", "Silja Line" un "SeaWind Line" zīmolu. 2006./ 2007. finanšu gadā, kas beidzās 2007.gada 31.augustā, "Tallink" kopumā pārvadāja 6,9 miljonus pasažieru. "Tallink" pārvalda viesnīcu ķēdi "Tallink Hotels" ar divām viesnīcām Tallinā. Kompānija nodarbina aptuveni 6500 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!