Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Krievija prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu par Tālo Austrumu federālā apgabala centra pārcelšanu no Habarovskas uz Vladivostoku, liecina informācija Kremļa tīmekļa vietnē.

Pārcelt galvaspilsētu uz Vladivostoku oktobrī ierosināja Oļegs Kožemjako, kurš trīs gadus bija Sahalīnas apgabala gubernators, pēc tam septiņus gadus Amūras apgabala gubernators. Tagad viņš ir Piejūras novada, kur galvaspilsēta ir Vladivostoka, gubernatora pienākumu pildītājs, skaidro portāls "Currenttime". Kožemjako gatavojas kandidēt uz apgabala gubernatora vietu.

Šoruden vēlēšanas Piejūras novadā noslēdzās ar skandālu. Novada Centrālā vēlēšanu komisija par vēlēšanu uzvarētāju pasludināja varas partijas "Vienotās Krievijas" kandidātu Andreju Tarasenko.

Savukārt Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas kandidāts Andrejs Iščenko par uzvarētāju uzskatīja sevi un vēlēšanu rezultātus apstrīdēja.

Vēlēšanu rezultāti tika atcelti un tik nozīmētas atkārtotas vēlēšanas, kurām Iščenko vairs nav pielaists, skaidro "Currenttime". Tikmēr Kožemjako steidzami iecelts par gubernatora pienākumu izpildītāju, paverot viņam iespēju cīnīties atkārtotajā balsošanā.

Habarovska bija Tālo Austrumu federālā apgabala galvaspilsēta kopš 2000. gada maija. Starp Habarovsku un Vladivostoku jau ilgstoši bijusi sāncensība par galvenās pilsētas godu – abas ir līdzīgas izmērā ar aptuveni 600 tūkstošiem iedzīvotāju katrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!